Companii

Mobexpert a investit patru milioane de euro intr-un centru logistic

27.10.2005, 19:31 24

Mobexpert, cel mai mare retailer local de mobila, a finalizat o investitie de 4 milioane de euro in construirea unui centru logistic in Bucuresti, unde sunt centralizate produsele de mobilier si decoratiuni inainte de livrarea in magazine.

Centrul logistic cu o suprafata de 10.000 mp, functional incepand din luna octombrie, este amplasat pe soseaua de centura a Capitalei.

"Folosirea acestei platforme logistice va determina evitarea problemelor de stocuri, iar magazinele din retea vor fi aprovizionate prompt, conform cerintelor specifice ale clientilor. Noul centru deserveste sudul tarii si hipermagazinele din Bucuresti si Brasov, urmand sa aprovizioneze si locatia Mobexpert din Sofia", au spus reprezentantii companiei.

Totodata, compania a anuntat ca investitiile totale derulate in prezent se ridica la 33 de milioane de euro. Astfel, Mobexpert are in derulare investitii in Baneasa, Brasov, Ploiesti, Constanta si Sofia, unde va construi magazine de mare dimensiune. Strategia companiei de a-si pozitiona magazinele in centre comerciale se va mentine si pentru noile proiecte. La Baneasa, retailerul va amenaja un mall de produse pentru amenajarea locuintei, concept nou in strategia Mobexpert, care s-a axat pana acum pe hipermagazine. Potrivit oficialilor, grupul Mobexpert are o retea nationala formata din 27 de magazine, este prezent si in Bulgaria si Serbia, inregistrand anual o cifra de afaceri de peste 130 de milioane de euro. Grupul include peste 30 de firme in domenii precum productia de mobila, imobiliar, retail. In Bucuresti, Mobexpert detine la ora actuala trei hipermagazine - Mobexpert Pipera (15.000 mp), Mobexpert Militari (10.000 mp) si Mobexpert Pantelimon (12.000 mp), toate situate in centre comerciale. Principalul concurent al Mobexpert pe piata locala este retailerul de mobila Elvila, dar si magazinele cu mobilier din import. Presedintele si actionarul majoritar al Mobexpert este Dan Viorel Sucu. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO