Companii

MJ Maillis si-a majorat profitul cu 60% pe primul trimestru

06.05.2005, 19:36 13

Producatorul de ambalaje MJ Maillis Romania si-a majorat profitul net cu 60% pe primul trimestru al acestui an, pana la aproximativ 160.000 de euro (5,8 mld. lei), pe fondul cresterii cererii de ambalaje pe piata romaneasca.

Cifra de afaceri a cunoscut o crestere pana la 3,1 milioane de euro (114, 5 miliarde de lei), fata de vanzarile totale de aproximativ 2,3 milioane de euro, in perioada similara a anului trecut. Reprezentantii companiei nu au fost disponbili pentru informatii suplimentare.

Veniturile financiare ale MJ Maillis au crescut de la 25.000 de euro la aproximativ 160.000 de euro in perioada luata in considerare, in timp ce cheltuielile financiare au crescut intr-un ritm mai redus ajungand la aproximativ 30.000 de euro.

Planurile companiei pentru anul in curs indica obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 15,7 milioane de euro si a unui profit net de 1,3 milioane de euro. Anul trecut, compania a avut vanzari totale de 11,5 milioane de euro si un profit net de 0,8 milioane de euro.

Afacerile producatorilor de ambalaje au profitat de evolutia consumului de produse alimentare, care a crescut cu 12% in 2004, ca urmare a majorarii salariilor bugetarilor si a salariului minim pe economie cu circa 25% in lei. De asemenea, cererea ridicata pentru ambalaje se explica si prin proportia tot mai mare in vanzarea produselor alimentare a vanzarilor prin formele moderne de comert: supermarketuri, cash&carry si hypermarketuri.

Incepand cu sfarsitul primului trimestru din 2005, MJ Maillis va mari capacitatea de productie a masinilor si dispozitivelor de ambalat.

Cererea provenita, in special din partea tarilor din Uniunea Europeana, a stat la baza deciziei de extindere a productiei, acestea din urma fiind si principalele destinatare ale masinilor de ambalat produse de MJ Maillis in Romania.

Lucrarile la noua hala de productie au inceput in luna septembrie anul trecut. Ca urmare a finalizarii noii capacitati de productie, cifra de afaceri a companiei va creste substantial in 2005, au afirmat oficialii MJ Maillis.

In ultimii doi ani, MJ Maillis a investit peste 3 milioane de euro in modernizarea si retehnologizarea liniilor de productie.

Capacitatea de productie a companiei a fost extinsa cu 1.400 de tone anual, in 2003, in urma unei investitii de 0,5 milioane de euro.

Actiunile MJ Maillis sunt tranzactionate in cadrul Bursei de Valori Bucuresti, unde sunt cotate in jurul pretului de 50.000 lei/actiune. Pretul actiunilor Maillis a crescut substantial in ultimul an, dupa ce compania a raportat rezultate in crestere.

Capitalizarea societatii este de aproximativ 14 milioane de euro. Actionarul majoritar al companiei este grupul elen MJ Maillis, cu o detinere de 82% din capitalul social.

MJ Maillis Romania a fost prima companie cu capital strain care si-a listat actiunile la Bursa de Valori Bucuresti, deruland in acest scop o oferta publica initiala de vanzare la finalul anilor ?"90.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO