Companii

Mitru Crişan, proprietarul lactatelor Diami: „Aducem tractorişti din Nepal pentru că nu mai găsim local, în prima serie vin şapte nepalezi“

ZF Mitru Crişan, proprietarul companiei Diami

ZF Mitru Crişan, proprietarul companiei Diami

Autor: Mirabela Tiron

27.07.2023, 00:07 1789

Compania Teletext, ce deţine brandul de lactate Diami, controlată de antreprenorul Mitru Crişan, va aduce 13 nepalezi pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă, în prima serie vin şapte angajaţi din Nepal, tractorişti calificaţi şi oameni pentru irigaţii.

„Pe timp de vară un tractorist câştigă la noi 4.500 de lei net, am căutat oameni, dar nu mai găsim pentru că nu mai există practic această meserie. Nicio şcoală nu mai formează tractorişti. Am dat anunţuri, dar nu vine nimeni. Aducem pentru început patru tractorişti din Nepal“, a spus pentru ZF Mitru Crişan, proprietarul companiei. 

Teletext, care operează brandul propriu Diami şi care  a ajuns la 180 de angajaţi pe plan local, pro­duce iaurturi, smântână, brânzeturi într-o fabrică din Slobozia (judeţul Ialomiţa) şi con­curează pe rafturile maga­zi­ne­lor cu compa­nii precum Alba­lact, Danone, Fries­landCam­pina şi Covalact.

România a pierdut cel mai mult în ultimii 15 ani forţă de muncă cu putere de muncă fizică, meseriaşii sunt tot mai greu de găsit, iar în acest context tot mai multe companii importă forţă de muncă din Asia.

În prezent pe piaţa locală au fost integraţi 65.441 de muncitori asiatici, angajaţii din afara UE au devenit o soluţie la care apelează tot mai multe companii din toate sectoarele de activitate.

Anul trecut compania Teletext a finalizat cu afaceri de 20 de milioane de euro iar pentru acest an îşi bugetase creştere cu 21%, dar rezultatele din prima jumătate a anului arată că avansul este sub buget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO