Companii

Mirela Cojocaru, directorul general al hotelului Cişmigiu din Capitală: „Am realizat ce ne-am propus, finalizăm anul cu afaceri de 1,9 mil. euro, peste nivelul din 2019“. Hotelul este controlat de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o într-un hotel de patru stele.

Mirela Cojocaru, directorul general al hotelului...

Autor: Mirabela Tiron

21.12.2023, 18:00 83

Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monument ale ora­şului, controlată de spaniolii de la Hercesa, va finaliza acest an cu afaceri de 1,9 milioane de euro, peste nivelul din 2019, anul de referinţă în turism.

„Am realizat buge­tul pe care ni l-am pro­pus. 2023 este cel mai bun an de până acum, rezultatele le-au depă­şit pe cele din 2019. Închidem cu afaceri de 1,9 mil. euro, faţă de 1,7 mi­lioane de euro în 2019. Gradul mediu de ocupare pe acest an a fost în creştere şi se ridică la 78%-79%“, a spus pentru ZF Mirela Cojocaru, directorul ge­neral al hotelului Ciş­mi­giu, prezent de zece ani pe piaţa locală. Ho­telul are o capacitate de cazare de 60 de a­par­tamente. Unitatea este controlată de spa­ni­o­lii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Compania care administrează hotelul a avut anul tre­cut afaceri de 1,5 milioane de euro, potrivit datelor publice.

„Semnalele din noiembrie şi decembrie arată că începe să scadă traficul de călători. Încă de la jumătate lui octom­brie de fapt am fost afectaţi pe weekenduri de reducerea traficului. Credem că această situaţie se va menţine şi pe ianuarie şi februarie, lunile noastre de low-season“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO