Companii

Mircea Purcărea, director comercial, UPL România, furnizor de inputuri agricole: Anul acesta vom plăti cu toţii blocajul de consum global al produselor agroalimentare. Va fi de resetare şi după ce va trece vom vorbi de tehnologii noi şi de soluţii sustenabile

UPL este a cincea cea mai mare companie de produse chimice pentru protecţia culturilor din lume, cu peste 10.000 de angajaţi în întreaga lume şi venituri anuale de peste 6 mld. dolari.

UPL este a cincea cea mai mare companie de produse chimice pentru protecţia culturilor din lume, cu peste 10.000 de angajaţi în întreaga lume şi venituri anuale de peste 6 mld. dolari.

Autor: Florentina Niţu

31.07.2023, 16:30 171

Anul 2023 va este unul dificil pentru toţi jucătorii din agrobusiness, fie ei fermieri sau furnizori de inputuri agricole, din cauza costurilor mari de înfiinţare a culturilor, a producţiilor afectate de vreme, a efectelor pandemiei de COVID-19, cât şi a incertitudinii aduse la nivel global de războiul din Ucraina. Astfel, Mircea Purcărea, directorul comercial al UPL România, furnizor de inputuri agricole, consideră că anul curent va fi unul de resetare.

„Este o perioadă destul de complicată. Încercăm să rezistăm cu toţii până trece acest tsunami peste industria agricolă. Dacă în perioada pandemică şi postpandemică industria noastră nu a fost afectată, acum a venit decontul. Anul acesta vom plăti cu toţii blocajul de consum global al produselor agro-alimentare. Cel mai probabil, anul acesta va fi de resetare sau de reglaj. După ce va trece acest an, vom putea vorbi de tehnologii noi, de implementare de soluţii sustenabile, de produse noi şi de orice ţine de viitorul agriculturii”, a spus Mircea Purcărea, directorul comercial al UPL România.

Practic, cu toate că jucătorii din agrobsuiness au reuşit să rămână neafectaţi de pandemie, acum resimt impactul real al acesteia. Andreea Manolescu, country manager la UPL România, parte a grupului UPL deţinut de investitori din India, crede la rândul său că sectorul agricol se confruntă cu vremuri neobişnuite şi provocatoare, dar menţionează că trebuie să rămână puternic şi să se adapteze la noile circumstanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO