Companii

Ministrul Economiei demite administratorii de la trei companii de stat, cu salarii de până la 16.000 lei. Claudiu Năsui: Nu făceau absolut nimic. Ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat marţi eliberarea din funcţie a administratorilor ”speciali” de la trei companii de stat, respectiv Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni, ale căror salarii variau între 10.800 şi 16.000 lei pe lună, în condiţiile în care toate trei companiile sunt pe pierderi.

” Eliberăm din funcţie alţi administratori «speciali». De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active.

Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, a spus ministrul pe pagina lui de Facebook.

Claudiu Năsui spune că cei trei administratori speciali nu făceau ”absolut nimic”.

Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare.

”În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt”, a precizat Năsui.

Uzina Mecanică Cugir a încheiat 2020 cu pierderi de 7,6 milioane lei şi afaceri de 71 milioane lei, având 1058 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Uzina Automecanica Moreni a raportat pierderi de 7,5 milioane lei anul trecut şi o cifră de afaceri de 13,7 milioane lei, având 303 angajaţi.

Cele trei uzine sunt filiale ale companiei de stat Romarm.

 


 

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.