Companii

Ministerul Economiei: Nu am privatizat zăcământul, ci am privatizat activitatea. Valoarea cuprului de la Roşia Poieni este de 13-14 miliarde de euro

Autor: Roxana Petrescu

05.04.2012, 13:43 212

Sorin Găman, director general al Direcţiei Generale pentru Resurse Minerale din Ministerul Economiei, spune că valoarea zăcământului de cupru de la Roşia Poieni este de circa 13-14 miliarde de euro, dar că nu există date despre profitul pe care noii investitori l-ar putea înregistra după privatizarea Cupru Min.

"Este o patimă mult prea mare pe aceste sume. Nu privatizăm zăcământul, ci activitatea. Valoarea metalului de la Roşia Poieni este de circa 13-14 miliarde de euro, dar din această sumă trebuie scăzute cheltuielile care vor fi făcute de investitori pentru a vedea care este de fapt profitul real la finalul exploatării", a explicat Găman.

Ministerul Economiei a vândut 100% din acţiunile Cupru Min, cu peste 200 de milioane de euro, câştigătorii acestui proces fiind canadienii de la Roman Cooper Corp. controlaţi de Bayfront Capital, o companie ai cărei acţionari sunt necunoscuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO