Companii

Miliardarul elvetian Ernesto Bertarelli intra indirect in Romania prin achizitia Euromedic

Miliardarul elvetian Ernesto Bertarelli intra indirect in Romania prin achizitia Euromedic

In Romania, Euromedic a avut anul trecut o cifra de afaceri de pana la 7 mil. euro

17.06.2008, 21:17 64

Ares Life Sciences, un fond de investitii construit de miliardarul elvetian Ernesto Bertarelli, a cumparat impreuna cu Merrill Lynch Global Private Equity pachetul integral de actiuni al furnizorului de servicii medicale private Euromedic, care are afaceri si in Romania.
Tranzactia in valoare de 800 mil. euro este prima in care intra fondul de 1 mld. euro ridicat de Bertarelli. El este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri elvetieni, care a vandut impreuna cu sora sa, in urma cu doi ani, compania de biotehnologie Serono catre germanii de la Merck, in urma unei tranzactii de 6,9 mld. euro, potrivit Financial Times.
Vanzatorii Euromedic, Warburg Pincus si GE Healthcare, si-au multiplicat in trei ani de trei ori banii investiti.
Aceasta este una dintre cele mai mari achizitii facute de catre firmele de private equity in Europa Centrala si de Est, ceea ce reflecta cresterea economica solida din regiune.
Competitia pentru achizitia Euromedic a fost extrem de dura, pe lista celor interesati aflandu-se si EQT Partners, Montagu Private Equity si BC Partners, mai scrie Financial Times.
Cu Warburg Pincus in actionariat, Euromedic a crescut de la 32 de centre de diagnostic si dializa in patru tari, la 159 de centre in 14 tari. Pentru acest an Euromedic si-a bugetat afaceri de 284 mil. euro fata de 140 mil. euro in 2007.
Pe piata locala, Euromedic si-a inceput activitatea in anul 2000, iar investitiile totale au sarit de 30 mil. euro. Euromedic detine cinci centre, la Arad, Constanta, Petrosani, Fundeni - Bucuresti si Medgidia.
In Romania Euromedic, care a avut anul trecut o cifra de afaceri de pana la 7 mil. euro, va investi 40 mil. euro, in urmatoarele 15-18 luni, in centre de diagnostic, de dializa si in 3-4 echipamente CET/PT (echipament de imagistica si medicina nucleara).
Ultimul proiect al Euromedic in Romania a fost anuntat luna trecuta si se refera la lansarea echipamentului PET/CT in urma unei investitii de peste 5 mil. euro.
Acest echipament permite diagnosticarea in faze incipiente a afectiunilor oncologice, neurologice si cardiace. Pentru 2008, Euromedic si-a bugetat pentru Romania o crestere de peste 35%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO