Companii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, familia Kamprad, fondatoarea Ikea

Jonas (51 de ani), Mathias (47 de ani) şi Peter Kamprad  (53 de ani)

Jonas (51 de ani), Mathias (47 de ani) şi Peter Kamprad (53 de ani)

Autor: Cristina Roşca

01.05.2017, 00:04 268
Ingvar Kamprad este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori ai lumii, el construind retailerul suedez de mobilier Ikea, astăzi un gigant cu operaţiuni în toate colţurile lumii. De altfel, antreprenorul în vârstă de 91 de ani şi-a făcut loc ani de-a rândul în topul celor mai bogaţi zece oameni ai lumii, în clasamentul realizat de revista americană Forbes.
 
El a ieşit din top după ce în 2011 averea lui a scăzut dramatic după ce avocaţii fa­mi­liei au demons­trat printr-o serie de docu­mente că şi-a trans­ferat în urmă cu câteva de­cenii pache­tul majoritar de ac­ţiuni în cadrul Ikea către o serie de entităţi care nu erau controlate in­direct tot de el.
 
Astăzi, Ingvar Kamprad nu mai apare în clasa­mentul celor mai bogaţi oameni ai lumii, însă în top îşi fac loc cei trei fii ai săi. Jonas, Mathias şi Peter Kamprad au fiecare o avere eva­luată de Forbes la 1 mld. euro, astfel că ocupă locul 1.940 în clasamentul în care îşi face loc un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795. Cei trei au moştenit de la tatăl lor nu doar o parte din avere, ci şi responsabilitatea de a con­duce grupul care până în 2013 a fost ad­minis­trat de însăşi fondatorul său, Ingvar Kamprad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO