Companii

Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje Rondocarton: „Volumul comenzilor este în scădere în toate sectoarele. Ianuarie şi februarie au fost luni slabe şi la fel se anunţă şi martie“. Cele trei unităţi au avut 130 mil. de euro cifră de afaceri anul trecut

Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje Rondocarton:...

Autor: Mirabela Tiron

10.03.2023, 00:05 145

♦ Compania are fabrici de ambalaje în Târgovişte, Cluj-Napoca şi Sibiu.

Rondocarton, parte a grupului aus­triac Rondo Ganahl, unul din cei mai mari producători de carton ondulat, ce operează trei fabrici de ambalaje pe piaţa locală, a finalizat cu afaceri de 130 de milioane de euro anul trecut, în creştere faţă de nivelul de 110 milioane de euro anul anterior, potrivit oficialilor.

„Anul trecut am avut o creştere cu 20% a cifrei de afaceri dar din preţuri, ca volum nu am crescut. Ianuarie şi februarie au fost două luni foarte slabe şi la fel se anunţă şi martie. Volumul comenzilor este în scădere în toate sectoarele, în industrial de la finalul anului trecut iar acum şi pe FMCG. Cererea este foarte slabă, se confirmă criza de care spu­neam în toamna anului trecut. Preţurile în­cep să se ducă în jos, vedem scăderi la materii prime şi se fac stocuri în piaţă, puterea de cumpărare este în scădere“, a spus pentru ZF Mihnea Bâldea, directorul general al com­pa­niei Rondocarton, care livrează ambalaje de carton ondulat către 400 de companii clienţi.

Sectorul alimentar este industria strate­gică pentru Rondocarton, de aici vin clienţii dar compania are clienţi şi din automotive, din electronice, producători de echipamente electronice şi electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO