Companii

Mihăilescu construieşte împreună cu Cargill depozite de 15 mil. euro în portul Constanţa: Vom putea încărca un vas Panamax în patru zile

Mihăilescu construieşte împreună cu Cargill depozite...

Autor: Gabriel Razi

22.07.2013, 20:04 370
Compania Canopus Star, un joint-venture al Transport Trade Services (TTS), afacerea antreprenorului român Mircea Mihăilescu, şi grupul american de agrobusiness Cargill, a început o investiţie de 15 milioane de euro în dublarea capacităţii de depozitare a materiilor prime agricole dintr-un terminal de export din portul Constanţa.
 
 
Odată cu finalizarea construcţiei, unitatea va putea fi umplută cu până la 110.000 de tone de cereale. Costurile proiectului vor fi susţinute în proporţie de 51% de Transport Trade Services, cu afaceri de 65 milioane de euro anul trecut, restul fiind acoperit de americanii de la Cargill, cu rulaje de 462 milioane de euro în anul calendaristic 2012 prin intermediul Cargill Agricultura.
 
„Am pornit de la ideea de a termina investiţia la începutul sezonului viitor, dar, realist, cred că vom apuca să preluăm doar marfa din producţia de porumb şi din cea de floarea-soarelui. Extinderea va creşte capacitatea de încărcare şi se va putea lucra cu două utilaje în acelaşi timp. Un vas Panamax de 60.000 de tone va putea fi încărcat în patru zile“, a explicat pentru ZF Mircea Mihăilescu, preşedintele TTS, companie care este acţionar majoritar în cadrul Canopus Star.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO