Companii

Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor: Principalul impediment pentru industria fondurilor de private equity din România este dezvoltarea scăzută a bursei de valori

Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul...

Autor: Răzvan Botea

11.05.2023, 00:07 1239

100 mil. euro din PNRR vor fi injectaţi în cinci fonduri de investiţii, care vor mai ridica încă 200 mil. euro pentru infuzii în capitalul companiilor din România.

Principalul impediment pentru industria fondurilor de private equity din România este dezvoltarea scăzută a bursei de valori, a spus Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor. El a punctat că majoritatea investitorilor de tip private equity din Europa de Est şi România vând businessul direct către industrie, în vreme ce în ţările din Vest vânzările pe piaţa de capital joacă un rol mult mai important.

„Principala provocare a fondurilor de private equity şi a industriei locale o reprezintă dezvoltarea scăzută a pieţei de capital. Pentru că un fond de investiţii la momentul când se gândeşte să facă o investiţie, îşi evaluează şi oportunităţile şi scenariile de a ieşi din capitalul acelei companii“, a spus Mihai Precup la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO