Companii

Mesaje primite cu ocazia ZF 25 de ani

Alfredo M. Durante Mangoni

Alfredo M. Durante Mangoni

22.11.2023, 00:05 49

Stimate Domnule Pîslaru,

 

Doresc să vă transmit cele mai sincere urări cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Ziarului Financiar.

 

Din anul 1998 până astăzi, ziarul dumnea­voas­tră a fost martor la schimbările epocale în po­litica, economia şi socie­ta­tea acestei ţări: consolida­rea instituţională a anilor ’90, drumul parcurs în direcţia apropierii şi apoi a aderării la NATO şi UE, transformarea siste­mu­lui economic în sens liberal şi apoi dezvoltarea adevăratei excelenţei pe piaţa muncii, ca în cazul sectorului IT.

Cu siguranţă că există etape importante în vii­to­rul României, precum do­rin­ţa de a adera la OCDE: un efort susţinut pe deplin de Italia. În scopul concretizării Parteneriatului Strategic Consolidat existent între cele ţările noastre, această ambasadă s-a implicat în facilitarea schimbului de bune practici şi contacte între părţile interesate italiene şi române inclusiv prin două seminarii dedicate, organizate în cursul anului 2022. Italia are experienţa şi capacităţile necesare pentru a-şi aduce o contribuţie calificată la dezvoltarea şi modernizarea României, aşa cum o demonstrează şi cele aproximativ 23.000 de societăţi cu capital italian active în ţară, poziţia noastră de al doilea partener comercial şi al cincilea investitor străin.

Am convingerea că Ziarul Financiar va con­tinua să descrie lumea afacerilor din România cu rigoarea şi claritatea care l-au caracterizat până acum.

Vă rog să primiţi expresia înaltei mele stime şi consideraţii,

 

Alfredo M. Durante Mangoni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO