Companii

Mega eveniment Coca-Cola: 200 de petreceri la finalul săptămânii. În România doar închirierea sălii costă peste 4.000 de euro

Mega eveniment Coca-Cola: 200 de petreceri la finalul săptămânii. În România doar închirierea sălii costă peste 4.000 de euro

Autor: Ioana David

04.05.2011, 19:11 789

Coca-Cola, cel mai mare jucător depe piaţa băuturilor răcoritoare, investeşte zeci de mii de euro înorganizarea unui eveniment aniversar în Bucureşti, alte 200 depetreceri similare urmând să aibă loc în majoritatea ţărilor încare brandul american este prezent.

"Pregătim evenimentul încă de laînceputul anului şi a presupus o colaborare strânsă între echipelesistemului Coca-Cola România şi agenţiile cu care colaborează.Pentru a aniversa 125 de ani de existentă a brandului, compania apregătit un plan de comunicare integrata a cărui implementare apornit de la începutul acestui an. Evenimentul aniversar este doarunul din momentele cheie ce marchează această ocazie", a spusMiruna Răclaru, director comunicare Coca-Cola România.

Sistemul Coca-Cola în România esteformat din Coca-Cola România - care deţine brandurile şiconcentratele de sucuri - şi partenerul său îmbuteliator companiagrecească Coca- Cola Hellenic, care produce, distribuie şi vindeprodusele sub licenţă.

Deşi oficial, abia pe 8 mai, seîmplinesc 125 de ani de când farmacistul John Stith Pemberton dinAtlanta (SUA) a amestecat pentru prima dată siropul Coca-Cola cuapara carbonanată, oficialii din România au decis că data de 6 maieste potrivită pentru a marca acest moment.

"Compania Coca-Cola sărbătoreştepe 8 mai 2011, cea de-a 125-a aniversare a brandului Coca-Cola. Cuaceastă ocazie, Coca-Cola organizează în majoritatea ţărilor încare este prezentă, o serie de evenimente speciale care vor celebraexistanţa a 125 de ani a brandului, invitându-şi partenerii şiangajaţii deopotrivă la acest moment aniversar", a mai spus MirunaRăclaru.

Compania este prezentă în peste200 de ţări. În Româna locaţia aleasă de companie este PalatulBragadiru, unde doar închirirea sălii începe de la 4.000 de euro.Grupul McCann Erickson s-a ocupat de organizareaevenimentului.

Printre evenimentele care au maiavut loc la Palatul Bragadiru se numără Gala Premiilor Gopo (încare se acordă premii cinematografice), Ugg Australia ()(producătorde încălţăminte) Launch Party sau Sony EricssonConference.

Coca-Cola nu a dorit să precizezecâţi oameni sunt invitaţi la eveniment sau care a fost valoareainvestiţiei în organizarea acestui eveniment.

Administratorul PalatuluiBragadiru, aflat în proprietatea familiei Bragadiru, este firmaConstruct Finance Consulting, potrivit informaţiilor de pe site-ulpropriu. Construct Finance Consulting a avut în 2009 o cifră deafaceri de aproape 600.000 de lei (143.000 de euro) iar acţionariisunt Vartolomei John (50%) şi Cernat Constantin (50%), conformdatelor de la Registrul Comerţului. Palatul se întinde pe osuprafaţă de 0,4 hectare. Potrivit datelor furnizate de ConstructFinance Consulting, închirierea sălii principale a Palatului începede la 13.000 de lei fără TVA, adică peste 16.000 de lei (3.800 deeuro) cu TVA, preţul variind în funcţie de tipul evenimentului,numărul de persoane, numărul de zile şi negocierile întrepărţi.

Potrivit datelor de la RegistrulComerţului, îmbuteliatorul Coca-Cola HBC România a avut în 2009 ocifră de afaceri de 1,8 mld. lei (440 mil. euro) şi un profit netde 172 mil. lei (40,7 mil. euro). Potrivit datelor din raportulanual aferent anului 2010, Coca-Cola a vândut în România 167,8milioane de unităţi (unit cases - o unitate este egală cuechivalentul a 5,678 litri), în scădere cu 4% comparativ cu 2009.Astfel, anul trecut vânzările Coca-Cola HBC au depăşit 950 demilioane de litri. Pe de altă parte, Coca-Cola Company a avut în2009 o cifră de afaceri de 15,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO