Companii

Mefin Sinaia s-a saturat de Bursa

07.04.2006, 00:00 52

Actionarii societatii Mefin Sinaia, care are ca obiect de activitate producerea de componente pentru motoare, au fost convocati pentru a aproba delistarea companiei de la Bursa de Valori.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, in care se va aproba si pretul care va fi acordat actionarilor care vor sa se retraga din companie, se va desfasura pe data de 5 mai.

De la inceputul acestui an, companiile au posibilitatea de a se delista de pe Bursa printr-o simpla hotarare a actionarilor, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a adoptat o decizie in acest sens.

Actionarul majoritar al Mefin este compania americana DCI Walbridge Partners, care detine aproape 80% din actiuni, restul de 20% din actiuni aflandu-se in posesia micilor actionari.

Actiunile Mefin se numara printre actiunile nelichide de la Bursa, fiind tranzactionate destul de rar si in volume mici. Valoarea tranzactiilor derulate cu aceste actiuni de la inceputul anului este de doar 164.000 de lei (sub 50.000 de euro), iar in 2005 rulajul titlurilor Mefin a fost de aproape 1,9 milioane de lei (520.000 de euro).

In ceea ce priveste pretul de tranzactionare, acesta s-a inscris pe o panta descendenta, actiunile Mefin pierzand 16% de la inceputul anului, dupa ce in 2005 se depreciasera cu 50%.

Titlurile Mefin s-au tranzactionat ieri in jurul cotatiei de 1,8 lei/actiune, la acest pret capitalizarea bursiera a companiei fiind de 2,7 milioane de euro.

Mefin Sinaia produce echipamente de injectie pentru motoare Diesel, componente si piese de schimb aferente, piese turnate si extrudate, alte echipamente, instalatii si SDV-uri (scule si dispozitive de verificare).

Vanzarile companiei s-au redus anul trecut cu 5%, in lei fata de 2004, situandu-se la 36 de milioane de lei (9,93 milioane de euro). In aceste conditii majorarea costurilor la utilitati, dar si intarirea leului au determinat trecerea companiei pe pierderi. Mefin a inregistrat in 2005 pierderi de 2,7 milioane de lei (0,75 milioane de euro) fata de un profit net de 1,92 milioane de lei (0,47 milioane de euro) in anul precedent.

Mefin avea la sfarsitul lui 2005 active totale in valoare de 31,5 milioane de lei (circa 8,6 milioane de euro) si datorii de 5,65 milioane de lei (1,53 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO