Companii

Medsana şi-a propus să crească cu minimum 10% în 2012

Medsana şi-a propus să crească cu minimum 10% în 2012

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

26.12.2011, 14:07 193

Operatorul de clinici private Medsana, controlat de grupul Athens Medical Center din Grecia, şi-a bugetat în 2012 o creştere de minimum 10% pentru 2012.

"Bineînţeles, că avem atât un scenariu/ buget pesimist, cât şi unul optimist. Luăm în calcul o creştere similară cu cea din acest an, de cca 10% faţă de 2011 în contextul în care anul acesta am lansat o serie de pachete de servicii şi urmează să lansăm şi abonamente pentru persoanele fizice, adulţi şi copii", a spus Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrului Medical Medsana.

În 2011, compania a avut două scenarii de buget, unul pesimist şi unul realist şi s-a încadrat în cel de-al doilea, oar creşterea este 8-10% faţă de anul trecut.

Compania a intrat pe piaţa din România în 1996, când a deschis clinica din zona Cotroceni, iar în 2010 a avut un rulaj de aproape 22 mil. lei (5,23 mil. euro).

"Strategia noastră de investiţii pentru 2012 este prudentă. În contextul actual, avem în vedere deschiderea unei clinici supraspecializate, extinderea gamei de servicii de imagistică şi dezvoltarea clinicilor existente, serviciilor medicale şi echipei", a mai spus Vassilis Chaniotis.

În sectorul de sănătate, autorităţile lucrează la o nouă lege a sănătăţii care ar urma să schimbe în totalitate funţionarea sistemului sanitar, în care privaţii ar urma să joacă un rol mult mai important. Principiile ce stau la baza funcţionării noului sistem au fost anunţate de autorităţi de-a lungul anului 2011 şi se referă la apariţia caselor private de sănătate, care vor intra în competiţie pentru bani şi medici.

'Aşteptăm cu interes noile reglementări, noua lege a sănătăţii. Aşa cum se prefigurează în acest moment, acestea vor determina creşterea calităţii serviciilor medicale în beneficiul asiguraţilor şi vor stimula dezvoltarea în continuare a pieţei serviciilor medicale, inclusiv a celor private. De asemenea, pe termen mediu şi lung este de aşteptat ca noile reglementări să mute treptat accentul către componenta de profilaxie, generând astfel o mutaţie benefică în sistemul medical românesc axat în prezent mai mult pe tratament", a mai spus Vassilis Chaniotis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO