Companii

Medsana merge pe afaceri de 5,2 milioane de euro anul acesta

Medsana merge pe afaceri de 5,2 milioane de euro anul acesta

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

08.05.2012, 00:03 302

Operatorul de servicii medicale private Medsana, controlat de grupul Athens Medical Center din Grecia, a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de lei (un milion euro) în primul trimestru al acestui an, nivel similar cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2011. Rezultatele companiei din această perioadă sunt cu 2% sub estimările iniţiale. "Piaţa a înregistrat o mică scădere comparativ cu anul trecut, iar primele luni ale lui 2012 au fost aşa cum ne-am aşteptat, pentru că nu s-a schimbat puterea de cumpărare a oamenilor (...)", a spus Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrului Medical Medsana.

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 22,5 milioane de lei (5,2 milioane de euro), în creştere cu câteva procente comparativ cu 2011. Piaţa serviciilor medicale private se ridică la aproximativ jumătate de miliard de euro, cele mai mari rulaje sunt aduse de clinici. Potrivit unor estimări, în România există peste 400 de centre private de diagnostic cu diferenţe mari între jucătorii de top din Bucureşti şi restul centrelor private din ţară. Cei mai mari operatori sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador, Gral şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO