Companii

Medsana investeste 0,8 mil. euro intr-o clinica la Ploiesti

30.05.2006, 00:00 34

Compania de servicii medicale Medsana, membra a grupului elen Athens Medical, va investi 800.000 de euro pentru a deschide o clinica in Ploiesti pana la sfarsitul acestui an. Medsana are in prezent trei clinici in Bucuresti.

"Ca plan de investitii pe termen scurt, Medsana si-a propus infiintarea unei retele de cilinici proprii in cele mai importante orase ale tarii", spun reprezentantii companiei.

Medsana a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 12,23 milioane de lei (3,38 milioane de euro), in crestere cu 22% in lei fata de 2004. Profitul net a fost de 1,83 milioane de lei (0,5 milioane de euro), fata de 1,67 milioane de lei (0,4 milioane de euro) in anul precedent.

Compania si-a bugetat pentru acest an o crestere a afacerilor pana la 16 milioane de lei (peste 4,5 milioane de euro) si un castig net de 2,6 milioane de lei (peste 0,7 milioane de euro). La trei luni, cifra de afaceri a Medsana a crescut cu 35% comparativ cu primul trimestru din 2005, ajungand astfel la 3,6 milioane de lei (circa 1 mil. euro).

"Aceasta crestere se datoreaza punerii in functiune a investitiilor de peste un milion de euro realizate in 2005 pentru noul centru din Primaverii", spun oficialii companiei.

Centrul medical Medsana din zona Primaverii a fost deschis la sfarsitul anului trecut.

Medsana are in prezent 16.000 de abonati, printre clientii companiei numarandu-se angajatii Vodafone, Alpha Bank , British American Tobacco, ING, HVB Bank sau Porsche Romania. Oficialii Medsana estimeaza ca piata abonamentelor medicale se ridica la 15 milioane de euro anual in Bucuresti si reprezinta 5% din piata serviciilor medicale.

In viitor, Medsana intentioneaza sa investeasca peste 10 milioane de euro in constructia unui spital privat.

"Suntem optimisti ca aceasta investitie se va realiza in momentul cand conditiile economico-sociale o vor permite. Un proiect ca acesta presupune costuri mari, se adreseaza unui segment de populatie cu venituri mari si este viabil in conditiile existentei unui sistem dezvoltat de asigurari medicale private", spun oficialii companiei.

Grupul elen Athens Medical, din care face parte Medsana, analizeaza posibilitatea deschiderii in Romania in urmatorii doi ani a unei subsidiare a companiei de asigurari de sanatate din cadrul grupului, La Vie Assurance.

Oficialii grupului declarau anul trecut ca investitia in aceasta companie se va ridica la 10 milioane de euro.

Medsana este al cincilea jucator de pe piata serviciilor medicale private, liderul pietei fiind Medicover, care a avut afaceri de 14,8 milioane de euro in 2005. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO