Companii

MedLife face al doilea spital privat si cumpara clinici in tara

MedLife face al doilea spital privat si cumpara clinici in tara
15.04.2010, 23:17 112

Operatorul de servicii medicale MedLife intentioneaza sadeschida anul acesta al doilea spital privat, intr-o zona centraladin Capitala si sa inaugureze alte trei clinici, doua in Bucurestisi una in Cluj, investitii care ar putea depasi 20 de milioane deeuro.

In paralel, compania spune ca se afla in negocieri avansatepentru cateva achizitii in provincie.

"Planul de dezvoltare pe acest an va fi mai agresiv ca oricand.Ne-am bugetat ca un maxim de cheltuieli 20 de milioane de europentru cresterea organica, adica pentru partea de spital siclinici. De asemenea, intentionam sa avem o crestere si dinachizitii, unde suntem in negocieri avansate cu 3-4 operatori dinafara Bucurestiului", a declarat Mihail Marcu, presedinteleMedLife.

Noulspital, pentru care Marcu estimeaza o investitie de circa 15milioane de euro, va avea o capacitate mai mare decat cel pe carecompania il detine in momentul de fata in zona Grivita, avand150-200 de paturi.

"Proiectul este apoape finalizat, urmeaza sa finalizam o partedin documentatie", spune Marcu.

Afaceri mai mari cu 20% in trim. I

Toate aceste investitii se vor adauga la cea de un milion deeuro in noua clinica de mari dimensiuni din zona Baneasa, deschisasaptamana aceasta, pentru care au fost angajate 150 de persoane,dintre care 50 de medici.

"Clinica, avand 25 de cabinete, va fi extinsa, pana la fineleanului, cu un bloc operator, care va necesita fonduri de inca unmilion de euro", spune presedintele MedLife care estimeaza 12.000de clienti lunar, dupa primul an de la deschidere.

Compania, care a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de 26 mil.euro si profit operational (EBITDA) de 5,6 mil. euro, estimeazapentru 2010 atingerea unui nivel de 32-34 milioane de euro in cepriveste cifra de afaceri si EBITDA de 7 milioane de euro. Primultrimestru s-a incheiat cu afaceri de aproape opt milioane de euro,in crestere cu circa 20% fata de aceeasi perioada a anuluitrecut.

"In zona privata, piata va creste anul acesta cu circa 20-25%,in timp ce spitalele publice vor avea o scadere de 25%, din cauzalipsei serviciilor de calitate", este de parere Marcu. Chiar siasa, MedLife simte o reducere a numarului de contracte corporate,ca urmare a disponibilizarilor care au avut loc in companiile dinRomania.

Scadere pe segmentul corporate

Daca anul trecut compania avea 365.000-370.000 de clienticorporate, astazi, doar 330.000 mai apeleaza la pachetele oferitede MedLife.

Potrivit lui Marcu, unu din cinci clienti este abonat, pachetelede servicii medicale, care se adreseaza companiilor cu cel putin20-30 de angajati, avand un cost lunat de 5 pana la 35 de euro.

Actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut la sfarsitulanului trecut 36,25% din actiuni fondului privat SGAM Europe,detinut de o subsidiara a grupului Société Générale. Familia Marcudetine in continuare pachetul majoritar, avand 51%, iar IFC12,7%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO