Companii

MedLife cumpără clinici medicale şi laboratoare în Bucureşti, Tecuci, Focşani şi Brăila

MedLife cumpără clinici medicale şi laboratoare în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.01.2016, 11:23 1869

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, achiziţionează reţeaua de laboratoare Diamed Center,  care activează în oraşele Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani.

MedLife ajunge, astfel, la un număr de şase tranzacţii efectuate în decurs de un an, după achiziţionarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical din Craiova şi a două laboratoare din Iaşi şi Constanţa.  

Diamed Center operează 5 laboratoare, 2 clinici medicale, un centru de recuperare medicală, medicină estetică funcţională şi 8 puncte de recoltare repartizate în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani. Reprezentanţii companiei estimează realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

„2016 va reprezenta un nou an de vârf pentru MedLife în materie de achiziţii, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic în acest an. Dacă în ultimul an am finalizat şase tranzacţii locale cu investiţii de peste 5 milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achiziţiilor se va mări semnificativ, având ca strategie consolidarea poziţiei de lider la nivel naţional, diversificarea portofoliului de servicii şi optimizarea activităţii pe segmentele de business existente”, a spus Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Odată cu finalizarea tranzacţiei, grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre foştii acţionari. Ca urmare a achiziţiei Diamed Center, MedLife va ajunge la o reţea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate în Bucureşti şi în ţară.

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO