Companii

MedLife a luat un credit sindicalizat de 40 mil. euro de la IFC şi Erste

MedLife a luat un credit sindicalizat de 40 mil. euro de la IFC şi Erste

Autor: Ioana David

16.08.2011, 11:23 353

Operatorul de servicii medical private MedLife a anunţat că a contractat un credit sindicalizat de 40 mil. euro de la IFC, International Finance Corporation, şi Erste Group, împreună cu BCR. IFC este şi acţionar minoritar al MedLife împreună cu SGAM, un fond al Societe Generale, în timp ce pachetul majoritar de acţiuni al companiei este deţinut de familia Marcu.

Creditul va finanţa un program de investiţii de 52,1 mil. euro care include şi fonduri individuale în valoare de 52,1 mil. euro care va fi derulat în intervalul 2011-2015.

"Participarea în cadrul sindicalizării este susţinută direct de către banca mamă din Austria, Erste Group (...) Banca Comercială Româna a acţionat, la nivel local, în calitate de intermediar al tranzacţiei realizând totodată structurarea finanţării şi procesul tehnic de evaluare (due-dilligence)", a spus Tobias W. Seiferth, director clienţi internaţionali mari în cadrul BCR.

MedLife a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 23,8 mil. Euro, în creştere cu 37% comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO