Companii

Medicover reduce investiţiile la nivel global şi propune acţionarilor să nu ia dividende în acest an

Medicover reduce investiţiile la nivel global şi...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2020, 14:52 111

Medicover, companie de servicii de sănătate şi diagnostic listată la Bursa din Suedia, a hotărât să reducă investiţiile programate pentru acest an, iar acţionarii vor discuta la următoarea adunare generală renunţarea la dividendele aferente profitului din 2019, în vederea securizării afacerii în contextul răspândirii Covid-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice.

Grupul a anunţat că dispune de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate.

Dată fiind reducerea investiţiilor, grupul are suficientă lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decât cel prevăzut iniţial.

Grupul se aşteaptă ca la nivel internaţional veniturile şi profitul operaţional din primul trimestru să rămână în linie cu aşteptările iniţiale.

Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri similare celor din perioada echivalentă a anului anterior, însă un profit operaţional mai mic, influenţat de restricţiile publice.

În al treilea trimestru, grupul se aşteaptă, însă, la o revenire treptată.

Medicover a emis recent şi o previziune privind evoluţia pentru următorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denotă o încredere în capacitatea de revenire şi atingerea obiectivelor pe termen mediu.

Medicover a înregistrat anul trecut o creştere a veniturilor cu 25,7%, până la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din România au crescut în 2019 cu 26,9% până la 119,1 milioane euro. Divizia de Servicii Medicale a avansat în România în 2019 cu 45% până la 59,6 milioane euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% până la 59,5 milioane euro.

Medicover România are o reţea de 36 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi două spitale generaliste, unul în capitală şi celălalt în Oradea. În plus, compania include şi reţeaua de laboratoare Synevo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO