Companii

Medicament anti-Parkinson, ineficient

30.01.2003, 00:00 41

Compania farmaceutica daneza Lundbeck ar putea renunta la dezvoltarea medicamentului etilevodopa, pentru tratarea maladiei Parkinson. Responsabili Lundbeck, citati de Reuters, au declarat ca faza a treia a testelor asupra medicamentului, efectuate de societatea israeliana Teva Pharmaceutical Industries, a reprezentat un esec.
Prin compararea medicamentelor etilevodopa, creat de Lundbeck, si levodopa, un produs similar, Lundbeck si Teva au remarcat ca medicamentul produs de ei nu este mult mai eficient decat levodopa in tratarea maladiei.
Totusi, aceste rezultate nu vor avea urmari asupra bilantului financiar al societatii Lundbeck pentru 2002.
Maladia Parkinson este o boala progresiva care ataca sistemul nervos ce controleaza miscarea, muschii si echilibrul. Lundbeck a investit circa o suta de milioane de coroane (14,12 milioane de dolari) in programul de dezvoltare a medicamentului etilevodopa, a subliniat directorul executiv Erik Sprunk-Jansen.
Lundbeck si Teva vor continua programul de cercetari asupra maladiei Parkinson si ar putea anunta peste cateva luni crearea unui nou medicament, rasagilina.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO