Companii

Medcenter: marja de profit de cinci ori mai mare

15.10.2007, 23:32 22

Furnizorul de servicii medicale Medcenter mizeaza in acest an pe o marja a profitului operational de aproximativ 18%, de aproape 5 ori mai mare comparativ cu nivelul de 4% raportat in 2006, in conditiile in care la nivelul cifrei de afaceri se asteapta un avans de peste 40%.
"Cresterea de 58% (a cifrei de afaceri - n.red.) din primele noua luni a fost peste estimarile initiale cu circa 14%. Primul trimestru este in general cel mai bun, acesta aducand in jur de 33% din totalul cifrei de afaceri pentru intregul an. In 2007 insa, probabil ca cel mai bun trimestru pentru Medcenter va fi ultimul, datorita veniturilor suplimentare generate de investitiile din cursul anului si de cresterea importanta a notorietatii companiei", a spus Florin Balanica, directorul general al Medcenter.
Veniturile companiei au atins la finalul celui de-al treilea trimestru 5,8 mil. euro, cu aproximativ 58% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.
"La nivel de abonamente cresterea a fost de sub 20% fata de primul trimestru, iar ponderea acestora in totalul cifrei de afaceri pentru cel de-al treilea trimestru a fost de 18% fata de 25% in primele trei luni", a adaugat Balanica.
Pentru 2008, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de aproximativ 10 mil. euro.
"Nu avem planuri pentru deschiderea unui spital in perioada urmatoare. Ne concentram in continuare pe extinderea retelei de clinici si laboratoare la nivelul intregii tari", a spus Balanica.
Medcenter face parte din grupul Medicarom si opereaza o retea de 35 de locatii proprii, clinici si laboratoare de analiza. Pentru urmatoarea perioada, compania are in vedere lansarea a doua noi clinici, una in Bucuresti si una in Povincie si demararea lucrarilor pentru o a treia clinica, tot in provincie. Investitiile derulate de Medcenter in 2007 sunt de 2 mil. euro.
In ceea ce priveste numarul de persoane care si-au facut analizele la Medcenter in cadrul Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, numarul acestora a atins 125.000 de persoane, din iulie si pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO