Companii

Matthew Strassberg, fondul de investiţii MidEuropa: România este una dintre ţările din Europa care au potenţial să crească pe termen lung

Matthew Strassberg, partner and head of healthcare sector în cadrul MidEuropa.

Matthew Strassberg, partner and head of healthcare sector în cadrul MidEuropa.

Autor: Cristina Roşca, Cristian Hostiuc

22.03.2024, 00:07 2336

Fondul de investiţii are în portofoliu două companii autohtone - Regina Maria (sănătate privată) şi Cargus (curierat) Recent, a vândut retailerul Profi.

Fondul de private equity MidEuropa, activ local de la începutul anilor 2000, continuă să tatoneze piaţa locală pentru achiziţii, ultima datând din 2019 (preluarea companiei de curierat Cargus). Investitorul se uită atât după firme antreprenoriale, cât şi după tranzacţii care au de partea cealaltă a mesei un alt fond de investiţii, aşa cum a fost cazul şi la Profi (preluat de la Enterprise Investors), şi la Regina Maria (Advent) sau Cargus (Abris Capital). 

„Avem o serie de ţinte în România. Ne uităm şi la dealuri mai mici, ne uităm să intrăm şi în afaceri antreprenoriale. Căutăm companii puternice, cu perspective de creştere şi cu echipe de management capabile“, afirmă Matthew Strassberg, partner and head of healthcare sector în cadrul MidEuropa.

Fondul de private equity se uită anual la peste 100 de companii, face due-dilligence pentru 15-20 dintre ele şi apoi semănează 1-3 tranzacţii.

MidEuropa descrie România drept una dintre pieţele favorite din regiune, iar asta pentru că există potenţial de creştere pe termen lung la nivel economic, în timp ce din perspectivă geopolitică vorbim de o ţară stabilă.

„Unele ţări din regiune nu au o idee clară încotro vor să meargă, dar România da. România a îmbrăţişat modernismul, e o ţară deschisă către investitori. Mai mult, vedem o reducere a exodului de creiere.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO