Companii

Managerul Iris Pharm, o reţea de peste 60 de farmacii din Buzău: „Nu mă aştept la creşteri în 2024, puterea de cumpărare nu a crescut“

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm din Buzău: Cred că viitorul este al farmaciilor mici, care să răspundă clar nevoilor pacienţilor.

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm din Buzău: Cred că viitorul este al farmaciilor mici, care să răspundă clar nevoilor pacienţilor.

Autor: Georgiana Mihalache

17.01.2024, 18:20 135

Iris Pharm este una dintre cele mai extinse reţele regionale de farmacii, cu 63 de unităţi în judeţul Buzău  Cifra de afaceri din 2023 a rămas la un nivel similar cu cel din anul precedent, la circa 45 milioane de lei.

Puterea mai scăzută de cumpărare a pacienţilor români se vede şi la farmacie, susţine Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm din Buzău. El adaugă că nu se gândeşte la extindere, iar principala provocare este întârzierea plăţilor pe medicamentele compensate din partea Casei de Asigurări de Sănătate.

„Ne-am menţinut în aceeaşi zonă la cifra de afaceri. Au fost slabe ultimele două luni din an, în noiembrie nu a funcţionat sistemul informatic unic (SIUI). Nici nu mă aştept la creşteri, puterea de cumpărare nu a crescut. În special în zona rurală au ajuns să cumpere câte o pastilă. Nu puteau să ia reţetele compensate pentru că nu a mers sistemul la medici“, a explicat Paul Negoiţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO