Companii

Managerii estimează creştere în toate sectoarele de activitate în perioada aprilie-iunie

Autor: Mediafax

28.04.2011, 11:45 36

Managerii societăţilor comerciale estimează pentru perioadaaprilie-iunie o creştere a activităţii în toate sectoarele,respectiv industrie, construcţii, comerţ şi servicii, o relativăstabilitate sau o creştere uşoară a numărului de angajaţi şi omajorare moderată a preţurilor.

În cadrul anchetei de conjuncturădin luna aprilie 2011, managerii din industria prelucrătoarepreconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată avolumului producţiei (sold conjunctural +17%), se arată într-unsondaj realizat de Institutul Naţional de Statistică(INS).

În ceea ce priveşte numărul desalariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjuncturalfiind de -2% pe total industrie prelucrătoare (-5% laîntreprinderile mici, cu 1-49 salariaţi). În unele activităţi se vaînregistra însă o scădere accentuată, respectiv în metalurgie (soldconjunctural -25%), fabricarea altor mijloace de transport (soldconjunctural -18%), fabricarea substanţelor şi a produselor chimiceşi fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie (solduriconjuncturale -13%).

Pentru preţurile produselorindustriale, se prognozează o creştere moderată a acestora înurmătoarele trei luni (sold conjunctural Ă14%). Citiţi mai multdespre estimările managerilor pentruperioada aprilie-iunie pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO