Companii

Mama lui Cristi Borcea face afaceri de 120 de milioane de euro din distribuţia de GPL

Mama lui Cristi Borcea face afaceri de 120 de milioane de...
05.07.2013, 16:13 17309

Gaspeco L&D, companie specializată pe comerţul cu combustibili şi controlată de mama omului de afaceri Cristian Borcea, fostul finanţator al Dinamo, a încheiat anul trecut cu pierderi de 10,7 mil. lei (2,4 mil. euro) după un profit net de 11,5 mil. lei (2,7 mil. euro) în 2011, an în care compania era încă deţinută de grupul OMV Petrom.

Gaspeco L&D a fost divizia de gaz petrolier lichefiat (GPL) a OMV Petrom până în 2012, când grupul a decis să renunţe la această activitate din cauza unei schimbări de strategie. Petrom LPG se ocupa cu îmbutelierea de GPL în fabricile de la Negoieşti (Prahova) şi Timişoara, precum şi distribuţia de butelii în întreaga ţară, vânzarea şi distribuirea de propan, vânzarea şi distribuirea de GPL auto.

Anul trecut, firma a fost cumpărată de Crimbo Gas International, deţinută de Elena Borcea (64 de ani), mama fostului acţionar al echipei Dinamo, şi Corneliu George Gâdoiu, fiecare având 50% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO