Companii

Majorare de capital de 8 mil. euro la Romcab

09.12.2004, 00:00 29

Producatorul de cabluri si conductori electrici Romcab Tirgu-Mures, parte a grupului de firme Paneuro, intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 7-8 milioane euro, fondurile urmind sa asigure resursele financiare sustinerii activitatii companiei si achizitionarii de noi utilaje.
"Propunerea va fi prezentata actionarilor in data de 22 decembrie. Daca actualii actionari nu vor sa isi exercite dreptul de preemtiune, majorarea va fi sustinuta de investitori strategici si financiari, care s-au aratat interesati de aceasta operatiune. De altfel, discutiile cu un fond de investitii extern sint destul de avansate", a declarat administratorul Romcab, Geza Csaba Gombos.
Potrivit reprezentantului Romcab, cea mai mare parte din infuzia de capital va fi destinata achizitionarii de noi utilaje, iar restul pentru sustinerea activitatii companiei.
In prezent, Romcab are un capital social de 140 miliarde lei, impartit in actiuni cu o valoare nominala de 25.000 lei. Societatea este controlata in proportie de 86,3% de Paneuro Company, ceilalti actionari fiind SIF Oltenia - 7,1% si alti actionari - 6,6%.
Actiunile Romcab sint listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimele tranzactii incheindu-se la 11.000 lei /actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 1,6 milioane euro.
La finele lunii septembrie, administratorul Romcab a solicitat Tribunalului Mures sa aprobe deschiderea procedurii de reorganizare judecatoreasca a firmei, potrivit prevederilor Legii 64/1995. Tribunalul a admis cererea formulata si a dispus deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si faliment a acesteia.
Motivul invocat in cerere a fost ca Romcab a girat imprumutul pe care Paneuro Trading SRL Bucuresti l-a contractat de la Raiffeisen Bank, in cuantum de cinci milioane de dolari si pe care societatea nu il poate inapoia.
"Prin aceasta infuzie de capital, noi credem ca putem sa rezolvam aceasta problema. De la declansarea procedurii de reorganizare judiciara, activitatea firmei a continuat, furnizorii si beneficiarii au inteles situatia, unii dintre acestia acceptind sa ne crediteze, fie prin plata in avans a produselor, fie prin acceptarea achitarii materiilor prime dupa momentul livrarii", a spus Gombos.
Romcab, care afaceri de 12 mil. euro, este componenta, din anul 1999, a grupului Paneuro, condus de omul de afaceri Zoltan Prosszer, pachetul de actiuni al societatii fiind cumparat de Paneuro Company SRL Tirgu-Mures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO