Companii

Mai poţi oferi un salariu net de 2.500 de lei la angajare în oraşele mari?

Bogdan Badea, CEO al ejobs: Cu cât eşti mai aproape de salariul minim şansele de a recruta sunt mai mici în oraşele mari precum Bucureşti sau Cluj-Napoca.

Bogdan Badea, CEO al ejobs: Cu cât eşti mai aproape de salariul minim şansele de a recruta sunt mai mici în oraşele mari precum Bucureşti sau Cluj-Napoca.

Autor: Mirabela Tiron

08.04.2023, 19:01 14897

„Un angajat dintr-un oraş mare nu mai poate să stea pe 2.500 de lei (500 de euro) pe lună dacă plăteşte şi chirie. Salariul mediu este nivelul de unde ar trebui să înceapă discuţiile în oraşele mari“ În Bucureşti şi Cluj, salariul mediu net trece de 1.000 de euro lunar, iar în Timişoara urcă peste 900 de euro.

În oraşele mari, precum Bucureşti, Cluj-Napoca sau Timişoara, unde rata şoma­jului este redusă, şansele de recrutare sunt cu atât mai mici cu cât oferta salarială este mai aproape de salariul minim, iar companiile ar trebui să îşi ajusteze oferta salarială în funcţie de diferenţele regionale.

„Cu cât eşti mai aproape de salariul minim şansele de a recruta sunt mai mici în oraşele mari precum Bucureşti sau Cluj-Napoca. Pro­babil salariul mediu este cel de unde putem discuta în oraşele mari. (...) Generaţia nouă are de plătit chirie, iar pe măsură ce costul vieţii creşte, nu mai poţi să stai pe un salariu de 2500 de lei pentru a plăti şi o chirie, jumătate din salariu se duce pe chirie, practic nu prea poţi să mănânci. Este imposibil să trăieşti cu 2500 de lei dacă plăteşti şi chirie“, a spus Bog­dan Badea, CEO al ejobs, platformă de recru­tare, în cadrul emisiunii ZF Meeting Office.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO