Companii

"Magiunul de prune Topoloveni" a devenit primul produs românesc în topul calităţii europene

"Magiunul de prune Topoloveni" a devenit primul produs românesc în topul calităţii europene

Autor: Miruna Badea

08.04.2011, 13:11 113

"Magiunul de prune Topoloveni" se alătură, începând de vineri,celor peste 1000 de produse agricole şi alimentare protejate desistemul de calitate european al denumirilor de origine protejatăşi indicaţiilor geografice protejate, fiind primul românesc deacest tip, potrivit Comisiei Europene.

" România are tradiţii locale, agricole şi alimentare, cu unpotenţial excepţional. Recunoaşterea europeană pentru magiunul deTopoloveni este un prim pas, un drum deschis pentru promovarea şiprotejarea produselor de calitate româneşti, în Europa şi în afaraei. Îi felicit pe producători pentru acest succes şi sper că şialţii le vor urma exemplul", a declarat comisarul european pentruAgricultură şi Dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, după semnareadeciziei de înregistrare a produsului românesc în registruldenumirilor de origine şi indicaţiilor geografice protejate.

Potrivit sursei citate, garantarea calităţii pentru consumatorişi a unui preţ echitabil pentru fermieri sunt obiectivele reformeipoliticii europene de calitate lansată de Comisia Europeană îndecembrie 2010.

"Aceasta are în vedere o mai bună recunoaştere a valoriiproduselor de calitate, a tradiţiilor din care izvorăsc şi aefortului suplimentar pe care realizarea acestora îl solicită.Procedurile administrative vor fi simplificate, indicaţiilegeografice vor beneficia de definiţii mai clare şi protecţieîmbunătăţită, iar specialităţile tradiţionale garantate de noicriterii de eligibilitate", se arată în comunicatul CE.

Comisia analizează şi necesitatea introducerii unor sisteme decalitate adaptate micilor producători, care îşi comercializeazăprodusele pe pieţe locale, respectiv producătorilor din zonelemontane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO