Companii

Magazinele se pregătesc de primul Black Friday care se va desfăşura majoritar online şi estimează o creştere medie de 20% a vânzărilor pe internet

Magazinele se pregătesc de primul Black Friday care se...

Autor: Roxana Rosu

11.11.2020, 10:23 130

Magazinele online se aşteaptă la o creştere de 20% a vânzările de Black Friday faţă de anul trecut, pe fondul creşterii generalizate a consumului în primele 9 luni şi a migrării masive a clienţilor spre comenzile pe internet, arată datele Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO).

„Membrii ARMO estimează că vânzările de Black Friday vor creşte cu 20% anul acesta, iar evenimentul se va desfăşura cu precădere în online chiar şi pentru magazinele tradiţionale, care vor livra la distanţă. Magazinele din asociaţie au raportat deja creşteri semnificative pe toate categoriile de produse în ultimele luni, cu excepţia turismului, şi s-au pregătit pentru o cerere substanţial crescută din partea clienţilor”, spune Florinel Chiş, director executiv ARMO. 

În opinia lui, deşi 2020 este cel mai complicat an din perspectivă socială, comerţul electronic a înregistrat o dezvoltare cât pentru doi ani, trend pe care magazinele îl anticipează atât de Black Friday, cât şi de perioada sărbătorilor de iarnă.

În funcţie de sectorul în care activează, magazinele online se aşteaptă la creşteri de la 20% (în cazul electro-IT)  până la 80% (în cazul fashion, produse home&deco, jucării).

În ultimele 9 luni ale anului, ca urmare a contextului generat de pandemie, consumatorii şi-au schimbat obiceiurile de cumpărături şi au migrat către mediul online, unii pentru prima dată. În plus, jumătate dintre respondenţii unui studiu global despre comportamentul digital al societăţii, Global Web Index, au confirmat că inclusiv după trecerea crizei vor opta pentru acest tip de cumpărături, în timp ce 40% au decis că vor utiliza plăţile digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO