Companii

Lycos aproba fuziunea cu Terra Networks

30.10.2000, 00:00 22



Actionarii companiei Lycos au aprobat la sfarsitul saptamanii trecute fuziunea cu firma Terra Networks din Spania. Valoarea initiala a operatiunii fusese estimata la 12,5 miliarde de dolari dar din cauza scaderii cotatiilor la bursa a ambilor parteneri, tranzactia a ajuns in cele din urma sa coboare pana 4,5 miliarde de dolari.

Aceasta fuziune va duce la aparitia uneia dintre cele mai mari companii specializate in furnizarea de servicii de acces la Internet. Astfel, Lycos-Terra va ocupa locul trei la nivel mondial in randul marilor portaluri, avand 5 milioane de clienti in peste 40 de tari.

Pana in prezent, Lycos a fostul unul din marii provideri de Internet in SUA, alaturi de America Online si Yahoo!, insa aceasta alianta cu Terra Networks ii va deschide si pietele din alte regiuni geografice.

De asemenea, compania va detine 49% din actiunile unei companii mixte infiintate in cooperare cu operatorul spaniol de telefonie celulara Telefonica Moviles. CMGI, cel mai mare actionar la Lycos, care a blocat o initiativa similara in cursul anului trecut s-a declarat de acord cu aceasta fuziune sI cu detaliile financiare ale acesteia.

"Vrem ca Lycos Terra sa fie cea mai vizitata locatie online de pe mapamond si acest tel este foarte posibil de atins" a precizat Bob Davies, directorul executiv al companiei Lycos.

Acelasi oficial a mai precizat ca valoarea mult sub asteptari la care s-a desfasurat tranzactia este cauzata de tendinta generala de depreciere a cotatiilor companiilor de pe Internet sI nu reprezinta un vot de neincredere dat de investitori celor doua firme.

Lycos-Terra isI va incepe activitatea cu un capital circulant de 3 miliarde de dolari, furnizat in special de compania-mama a firmei Terra, operatorul de telecomunicatii Telefonica din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO