Companii

Lukoil a scos 960 mil. euro din benzinarii

26.10.2007, 18:35 21

Afacerea cu benzinarii a Lukoil, care este al doilea retailer pe piata locala dupa numarul de benzinarii, a ajuns la noua luni la un nivel de 3,16 mld. lei (960 mil. euro) si la un profit net de 96,4 mil. lei (29,3 mil. euro).
Reprezentantii companiei nu au precizat si ritmul de crestere al afacerilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Lukoil are aproximativ 300 de benzinarii, liderul pietei fiind Petrom, cu aproximativ 550 de benzinarii.
"Capitala va deveni centrul de comanda pentru toate operatiunile rusilor de la Lukoil in ceea ce priveste activitatile de retail pentru pietele din Grecia si Cipru, inclusiv Romania", a declarat Vaghit Alekperov, presedintele grupului Lukoil. Din Bulgaria se vor coordona activitatile pe care compania le deruleaza in Serbia, Muntenegru si Macedonia, a mai precizat Alekperov.
Rusii de la Lukoil au finalizat ieri prima faza din proiectul de retehnologizare al termocentralei din incinta rafinariei Petrotel, investitia ridicandu-se la 24 mil. euro. Lukoil urmeaza sa investeasca pana la jumatatea lui 2009 circa 80 mil. euro in acest proiect care va asigura exclusiv necesarul de consum al rafinariei, desi initial rusii spusesera ca o mare parte din energia produsa pe platforma de la Ploiesti va intra pe piata libera a energiei. Prima faza a investitiei a constat in punerea in functiune a unui turbogenerator cu o capacitate de 25 de MW, in acest moment capacitatea de productie totala a termocentralei de pe platforma Petrotel fiind de 61 de MW. Consumul anual al rafinariei se ridica la 34-35 de MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO