Companii

Lucia Morariu, Eximtur: Cererea pentru vacanţele petrecute în ţară este în creştere cu 55%

Lucia Morariu, Eximtur: Cererea pentru vacanţele...

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2016, 00:07 830

Lucia Morariu, acţionar al agenţiei de turism Eximtur din Cluj-Napoca, una din cele mai mari de pe piaţa locală, spune că cererea pentru vacanţele în ţară cu ocazia sărbătorilor de iarnă este în creştere, deja pachetele pentru staţiuni balneare, precum Băile Felix, fiind vândute.

„La nouă luni cererea pentru vacanţele în ţară este în creştere cu 55%. Românii au început să îşi rezerve vacanţele de sărbători din timp în staţiuni balneare şi montane din ţară“, a spus Lucia Morariu. Până la final de an, oficialii agenţiei estimează afaceri de 47 milioane de euro.

În ianuarie-septembrie, agenţia de turism Eximtur a avut o cifră de afaceri mai mare cu 15% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit acesteia. „În ciuda insolvenţelor din piaţă (Genius Travel şi Mareea Comtur - n.red.) cererea pentru vacanţe nu s-a redus în cazul agenţiei noastre“, a spus ea. Tot mai mulţi români au ales însă să cumpere pachete în ţară, tendinţă care s-a manifestat încă din vară, când turiştii au ales litoralul românesc, pe fondul atentatelor din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO