Companii

Loulis estimeaza vanzari de 13 mil. euro la jumatatea anului

12.06.2003, 00:00 29

Producaturul de morarit si panificatie Loulis Romania estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro pe primele sase luni ale anului, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat directorul general al companiei, Stephanos Krommidas.
"Este dificil totusi sa facem comparatii, deoarece anul trecut lucram la o alta capacitate, iar investitiile nu erau finalizate," a spus Krommidas.
Loulis tocmai a inaugurat noua sa moara de la Cernica, astfel ca vechea fabrica Titan va ramane dedicata exclusiv scopurilor comerciale, a spus directorul general.
Fabrica de la Cernica are 100.000 metri patrati si a fost construita de compania de constructii elena C Balafas.
"Acum putem spune ca am realizat in proportie de 95% investitia pe care ne-am propus-o," a spus Krommidas, adaugand ca investitia totala proiectata este de aproximativ 70 milioane de euro.
Pana acum, investitiile Loulis in Romania se ridica la 55 milioane euro.
In prezent, Loulis are doua mori de faina, o moara pentru paste, una pentru produse de patiserie si o linie pentru productia de paine toast.
Pentru moment, compania nu mai doreste sa realizeze investitii semnificative, ci doar sa se concentreze pe consolidarea investitiilor ulterioare.
Urmatorul proiect implica instalarea si pornirea unei linii de fulgi de porumb, care va fi gata in aproximativ doua luni.
Krommidas nu a dorit sa mentioneze insa cum se va numi noul brand.
Ultimul produs lansat de companie pe piata este Belforno, pachete de paine feliata.
Compania mai are in portofoliu produse din gama pastelor fainoase Riva (spaghetti preparate din grau dur provenit din Grecia), mai multe tipuri de faina, specializate in functie de produsul  de destinatie si comercializate sub brandul Farinap si Ola.
"Nu putem spune ca un produs sau altul contribuie mai mult la cifra de afaceri. Noi vedem lucrurile ca pe un business complet, chiar daca, e adevarat, unele produse creeaza marje de profit mai mari," a spus Krommidas.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 34 milioane de euro, cresterea fiind de aproximativ 6% fata de 2001, cand compania a avut o cifra de afaceri de 32 milioane de euro.
Compania estimase rezultate mai bune, insa relocarea activitatilor de la fabrica din Bucuresti a diminuat din vanzari, intrucat o parte din productie a fost oprita.
In 2000, compania a avut o cifra de afaceri de 26 milioane de euro si un profit de 920.000 euro.
Loulis este prezenta in Bucuresti cu 30 de magazine sub denumirea “Family,” pe care urmeaza sa le renoveze in acest an.
Compania mai are 29 de magazine la Targu Mures.
In urmatorii ani, Loulis intentioneaza sa ajunga la 100 de magazine.
Loulis are o cota de piata de 20% in Bucuresti la vanzarile de paine si cote cuprinse intre 8 si 10% pentru restul produselor- faina, fulgi de cereale, paste, biscuiti, cozonaci, prajituri si dulciuri, conform unor studii.
Compania mai are un centru de productie la Targu Mures, Mopan, unde a instalarea o noua moara, la inceputul anului.
Investitiile la Mopan Targu Mures s-au ridicat la patru milioane de euro.
Actionariul majoritar al grupului in Romania este Loulis International Foods Enterprises Ltd, controlat de omul de afaceri Constantinos Loulis, celalalt actionar fiind fondul de investitii Global Finance.
Grupul are 1.000 de angajati.
Principalii competitori ai grupului elen in Romania sunt Dobrogea Constanta, care in Bucuresti detine peste 42% din fabrica Lujerul, Vel Pitar Ramnicu Valcea, cu fabrica Berceni, Baneasa si Spicul Bucuresti.
Grupul elen are o istorie de 220 ani in industria de morarit in Grecia si s-a extins in special in tari din zona Balcanilor ca Romania, Bulgaria si Albania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO