Companii

Londra, Istanbul şi Tel-Aviv, primele trei destinaţii spre care se zboară de pe Otopeni

Londra, Istanbul şi Tel-Aviv, primele trei destinaţii...

Autor: Miruna Diaconu

17.08.2023, 00:07 1500

De pe aeroportul Otopeni, cele mai multe curse au mers către Londra, Istanbul şi Tel-Aviv în primele şase luni ale acestui an, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Londra şi Istanbul au dominat primele locuri în clasament şi anii trecuţi, însă Tel-Aviv a urcat două poziţii faţă de 2022.

În anii pandemiei, 2020 şi 2021, Tel Avivul nu a apărut deloc în clasament având în vedere că Israelul nu a fost deloc deschis pentru turişti din cauza restricţiilor de COVID.

Italia are două destinaţii în top 10 unde aterizează cei mai mulţi români care zboară de pe Otopeni, anume Bergamo, aeroport secundar pentru Milano, şi Roma. Viena, Paris, Amsterdam, Madrid şi Frankfurt sunt, de asemenea, în clasamentul destinaţiilor către care au zburat cele mai multe curse aeriene care au decolat de pe aeroportul Otopeni în primele şase luni ale acestui an.

Înainte de anul 2022, în topul destinaţiilor apăreau şi aeroporturile locale, cel din Cluj-Napoca sau din Timişoara, însă anul trecut şi prima parte a acestui an topul a fost dominat doar de destinaţii externe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO