Companii

„Livrez producţia multinaţionalelor din industria berii. Investiţia pentru un hectar este de 10.000 de euro“

„Livrez producţia multinaţionalelor din industria...

Autor: Gabriel Razi

24.09.2013, 00:07 102
Acaţiu Mora, antreprenorul român din spatele firmei Moragroind din judeţul Mureş, este cel mai mare crescător local de hamei, cu o suprafaţă de 185 de hectare ce acoperă trei sferturi din totalul cultivat pe plan local. Producţia de hamei, o materie primă folosită în industria berii, este o cultură de nişă în România, iar agricultorii care investesc an de an pe acest segment sunt concentraţi în regiunea Transilvaniei şi pot fi număraţi pe degetele de la o singură mână.
 
„Hameiul este o cultură foarte frumoasă, te uiţi la el şi parcă vorbeşti cu un copil. Are o anumită perioadă în care creşte repede, te uiţi şi vezi cum creşte cu ochiul liber. Cheltuielile pentru hamei sunt de 10-15 ori mai mari în comparaţie cu producţia de grâu, spre exemplu, dar şi încasările sunt cam la acelaşi nivel. Lucrez cu mai mulţi procesatori, printre care şi companii multinaţionale“, explică Acaţiu Mora, care a rulat anul trecut 1,5 milioane de euro prin intermediul Moragroind, din producţia de hamei şi servicii de construcţii.
 
Antreprenorul deţine şase ferme de producţie şi procesare a hameiului în judeţul Mureş şi Sibiu şi are circa 100 de angajaţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO