Companii

Lituanienii de la fondul de investiţii INVL cumpără noi proiecte solare. Investiţiile pot ajunge la 200 mil. euro. „Atractivitatea pieţei creşte rapid“

Lituanienii de la fondul de investiţii INVL cumpără...

Autor: Roxana Petrescu

26.09.2022, 00:05 348

♦ Un MW de capacitate într-un parc solar se cumpără la nivelul ready-to-build cu preţuri între 85 şi 100.000 de euro, iar unul în eoliene cu 100-130.000 de euro.

INVL Renewable Energy Fund I, administrat de lituanienii de la INVL Asset Management, au mai cum­părat 6 parcuri solare în Româ­nia, cu o ca­pa­citate de circa 103 MW, astfel că în to­tal fondul a ajuns la o de­ţinere de circa 269 MW în parcuri so­la­re pe plan local.

„Potenţialul total de investiţii al fon­dului în România, in­clusiv proiec­tele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioa­ne de euro. Se pre­conizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 şi 2025“, au precizat reprezen­tan­ţii fondului de investiţii. Ultimul an a fost marcat de multiple tranzacţii în do­meniul ener­giei verzi, dar şi de au­tori­za­rea a mii de MW în proiecte so­lare şi eoliene, majoritatea parcurilor având dimensi­uni semnificativ mai mari faţă de cele deja montate. Potrivit informa­ţiilor ZF, în acest moment, la nivel na­ţional, sunt în construcţie circa 500 MW în zona de energie verde, pro­iecte so­lare cu o capacitate de 150-200 MW având şanse reale de a intra în func­ţiu­ne până la finele lui 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO