Companii

Litigiu între Red Bull şi European Drinks, tranşat în instanţă

07.12.2011, 16:37 665

Tribunalul Bucureşti a respins cererea companiei Red Bull înaintată împotriva European Drinks şi a distribuitorului Transilvania General Import Export cu privire la băuturile energizante Rienergy, a anunţat casa de avocatură Dragne & Asociaţii, care a asistat Transilvania General Import Export.

"Red Bull a cerut instanţei interzicerea comercializării, a producţiei, a transportului şi a publicităţii pentru băuturile energizante Rienergy. În plus, reclamanta a solicitat despăgubiri evaluate provizoriu la suma de 10.000 de euro, reprezentând daune materiale şi morale suferite în urma presupusei încălcări a dreptului la marcă", a anunţat Dragne.

European Drinks a fost asistată în acest proces de Stoica şi Asociaţii, iar Red Bull de Vilău & Mitel.

Grupul fraţilor Micula din Bihor, European Drinks, din care face parte şi Transilvania General Import Export, este activ pe piata energizantelor cu băutura Rienergy din 2007.

Lupta pe segmentul energizantelor este dură, piaţa de profil fiind dominată de austriecii de la Red Bull care deţin o cotă de circa 50%, potrivit datelor din 2008, ultimele disponibile.

La rândul său, îmbuteliatorul Coca-Cola - cel mai mare jucător pe piaţa băuturilor non-alcoolice - deţine în portofoliu energizantele Burn, produs situat pe acelaşi segment de preţ ca şi Red Bull. În topul celor mai vândute băuturi energizante din Romania intră, alături de Red Bull şi Burn, şi brandul austriac Power Horse, importat de catre compania Dacardi Impex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO