Companii

Lindab Romania face o fabrica de 2 mil.$

30.11.2001, 00:00 198



Compania Lindab Romania, reprezentanta autohtona a concernului suedez Lindab AB, a investit peste 2 mil. $ in construirea, la Bucuresti, a unei fabrici de profile de tabla subtire si tubulatura de ventilatii, a declarat, joi, Andrei Sulyok, directorul executiv al Lindab Romania.

"Fabrica va fi inaugurata pe 1 decembrie, cand vor fi operationale birourile si depozitul, iar productia va incepe din luna mai a anului viitor. In 2002, vor fi investiti 1,2 mil.$, destinati cumpararii a doua linii de profilare pentru tigle metalice si tubulatura de ventilatii", a precizat Sulyok.

Lindab Romania vrea sa fie liderul pietei interne la productia de profile pentru constructii si la ventilatii, segmente pe care ocupa pozitiz de lider mondial. In cazul productiei de profile de constructii, Lindab Romania ocupa 70% din piata romaneasca.

Prin construirea fabricii, Lindab Romania devine primul producator intern, pe o piata acoperita integral din importuri. Lingdab Romania isi vinde produsele prin intermediul a 100 de firme de distributie.

Cea mai apropiata fabrica Lindab era cea din Ungaria, dar din mai 2002 unicul furnizor pentru piata romaneasca va fi fabrica de la Bucuresti.

Pentru anul 2002, Lindab Romania estimeaza vanzari de circa un milion de mp de tigla metalica, din care 80% va reprezenta productia din fabrica de la Bucuresti.

Anul viitor, fabrica va produce la 30% din capacitatea maxima, care va fi atinsa in 2004 cu o productie de 2,5 mil.mp de tigla metalica. O parte din produsele care vor fi fabricate in Romania vor fi exportate in Bulgaria.

Potrivit oficialilor Lindab, piata romaneasca este o piata potentiala, care va inregistra o crestere anuala cu 10% in urmatorii 5-6 ani.

Compania Lindab Romania, infiintata in anul 1994, se asteapta sa obtina in acest an o cifra de afaceri de 8 milioane de dolari si de 10 milioane de dolari in 2002.

Concernul suedez Lindab AB are 3.500 de angajati si activeaza in 18 tari. Anul trecut, vanzarile totale ale companiei au atins valoarea de 481 milioane de dolari.

Peste 20% din cifra de afaceri a grupului o reprezinta activitatile din Europa Centrala si de Est, cele mai puternice piete din zona fiind Polonia, Cehia si Croatia. Grupul suedez vrea sa se extinda in Rusia si Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO