Companii

Lidl inaugurează un magazin nou în Mioveni, în locul unei unităţi mai vechi, pe care o închide

Lidl inaugurează un magazin nou în Mioveni, în locul...

Autor: Roxana Rosu

28.04.2020, 11:16 241

 

Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea unui magazin în oraşul Mioveni, judeţul Argeş, pe data de 30 aprilie, unitatea dispunând şi de o staţie de încărcare pentru automobilele electrice.

Noul magazin, cu o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1.300 m² şi peste 120 de locuri de parcare, înlocuieşte o altă unitate aflată în apropiere, care se închide pe 29 aprilie deoarece nu mai corespunde standardelor companiei.

Lidl, parte a grupului Schwarz, are peste 7.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine şi 5 centre logistice.  

Lidl a anunţat la începutul anului că va investi 1 miliard de lei în România în 2020, unul dintre cele mai mari bugete comunicate de discounter pe piaţa locală până acum.

Compania a deschis patru magazine începând cu luna martie, la Miercurea Ciuc, Blejoi, Iaşi şi Urlaţi.

Anul trecut nemţii s-au apropiat de pragul de 10 mld. lei cifră de afaceri după o nouă creştere puternică, potrivit calculelor ZF. În 2018 Lidl a ajuns la 7,8 mld. lei afaceri în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO