Companii

Lidas din Tulcea a investit 80 mil. euro în noua fabrică de produse congelate de panificaţie şi patiserie

Lidas din Tulcea a investit 80 mil. euro în noua...

Autor: Mirabela Tiron

11.01.2024, 00:07 12851

Compania Lidas, controlată de antreprenoarea Elena Anastase, care deţine o fabrică de panificaţie în localitatea Mineri din Tulcea, dar şi propria reţea de ma­ga­zine, a angajat deja 140 de oameni pentru noua fabrică de produse congelate de patiserie şi panificaţie pe care o construieşte la Cataloi (judeţul Tulcea) şi va continua recrutarea până la 200 de oameni.

„Investiţia pentru noua fabrică Lidas s-a ridicat până acum la peste 80 milioane de euro, iar lucrările continuă. Una dintre cele mai mari provocări a fost coordonarea echipelor care au lucrat la construcţia fabricii. Vorbim despre una dintre cele mai ample facilităţi de acest tip din Europa, complet automatizată, unde echipamente au fost special proiectate, în premieră chiar şi pentru produ­că­tori, pentru Lidas“, a spus pentru ZF Liviu Şotre, di­rectorul general al fabricii de panificaţie Lidas din Tulcea.

Compania Lidas a demarat în 2022 construcţia pentru a doua fabrică de panificaţie, în Cataloi, o in­vesti­ţie estimată iniţial la 46 mil. euro,  jumătate din sumă fiind asigurată printr-un ajutor de stat.

Pe parcursul derulării proiectului compania a reuşit să obţină şi alte finanţări, ajungând la o investiţie mai mare faţă de cea estimată iniţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO