Companii

Licitatie pentru cablu cu fibra optica la CFR

16.08.2000, 00:00 61



Companiile Alcatel, Siemens, Nortel Telecommunications, Ericsson si NK Communication Finlanda au depus ieri ofertele de participare la licitatiile organizate de Compania Nationala de Cai Ferate - CFR SA in vederea achizitionarii de echipamente de comutatie, respectiv de cablu cu fibra optica, destinate modernizarii retelei de telecomunicatii a societatii.

Siemens AG, Nortel si Alcatel au ofertat la prima licitatie, care are ca obiect gasirea unui furnizor de echipamente de comutatie, respectiv de aparatura ISDN, in cadrul unui proiect finantat de Banca Mondiala, a declarat pentru Mediafax Emanoil Culda, director de exploatare CFR SA.

De asemenea, la cea de-a doua licitatie, destinata achizitionarii de cablu cu fibra optica, au depus oferte companiile Ericsson Croatia, Siemens AG Germania si NK Communications Finlanda.

Potrivit oficialului CFR SA, care este si presedinte al comisiei de licitatie, rezultatele evaluarii ofertelor vor fi date publicitatii in termen de aproximativ doua saptamOni.

"Se prefigureaza cOstigatorii inca de acum. La prima licitatie, Alcatel a depus cea mai joasa oferta, iar Siemens, cea mai ridicata", a spus Culda.

Surse din CFR au precizat pentru MEDIAFAX ca Alcatel a oferit cel mai bun pret, de circa 10 milioane dolari, fata de 14 milioane dolari, respectiv 16 milioane dolari, in cazul Siemens si Nortel.

In ce priveste licitatia pentru furnizarea de cablu cu fibra optica, in competitie se pare ca vor fi ofertele depuse de Ericsson si NK Finlanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO