Companii

Legal 500: firmele locale de avocatura domina piata

21.04.2008, 19:14 25

Casele de avocatura din Romania domina inca piata locala de profil, cele mai active firme fiind Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Musat & Asociatii, Popovici Nitu & Asociatii, Tuca Zbarcea & Asociatii, precum si Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR), potrivit prestigioasei publicatii britanice Legal 500.
Publicatia de specialitate analizeaza opt practici avocatiale de pe piata locala, singura firma recomandata de pe prima pozitie in toate domeniile fiind NNDKP. Pe diferite domenii sunt recomandate de pe prima pozitie si firmele Musat & Asociatii (fuziuni si achizitii, energie, IT si privatizari), Popovici Nitu (IT, real estate si project finance), Badea Clifford Chance (banking si real estate), Salans (IT si real estate), Linklaters (energie si project finance) si CMS Cameron McKenna (energie). "Companiile locale inca domina piata. Firmele cu vechime in piata, NNDKP si Musat & Asociatii, au preluat fraiele dupa liberalizarea pietei in anii '90, iar Popovici Nitu & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii castiga cota de piata in fiecare an", se arata in analiza.
Potrivit unei analize a ZF, bazata pe informatiile din anuarul Top Tranzactii, cele patru firme au fost prezente in jumatate din contractele de fuziuni si achizitii derulate anul trecut in Romania, aceste case de avocatura fiind in top si in ceea ce priveste cifra de afaceri, cu venituri cumulate de peste 40 de milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO