Companii

Laurens van den Acker, designerul şef al grupului Renault: Dacia mizează acum pe viitor, nu a venit momentul să ne inspirăm din trecut. Renault redesenează Renault 5 (model lansat în anii 70), dar în cazul Dacia nu vom vedea curând modele inspirate din Dacia 1100 sau 1300

Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului Renault

Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului Renault

Autor: Bogdan Alecu

20.01.2021, 16:30 518

Grupul Renault va readuce în prim-plan modelul Renault 5 sau mai exact un concept inspirat din Renault 5 pentru a lansa un automobil electric accesibil, dar cu design retro. Modelul lansat la înce­putul anilor 70 a fost unul emblematic pentru constructorul francez, fiind printre primele cu design modern la acea vreme. Acum fran­cezii vor să democratizeze ma­şina electrică cu ajutorul său.

În cazul Dacia, marca este considerată una tânără, fiind relansată practic în 2004 când Renault a lansat modelul Logan, motiv pentru care încă vor miza pe modernitate.

„Dacia încă se uită spre viitor acum. Avem o listă de prio­rităţi şi o linie lungă de produse pe care urmează să le facem motiv pentru care nu vom vedea curând modele inspirate din Dacia 1100 sau 1300“, a explicat Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului Renault.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO