Companii

Lasselsberger impinge Cesarom dupa achizitii in Italia

22.11.2005, 19:35 23

Compania Lasselsberger SA, fosta Cesarom Bucuresti, intentioneaza sa preia pachetul majoritar de actiuni al producatorului de gresie si faianta ceramica Ligure din Italia, ambele companii facand parte din grupul austriac Lasselsberger.

Surse apropiate afacerii afirma ca acum discutiile sunt intr-o faza preliminara.

Finantarea achizitiei urmeaza sa fie asigurata dintr-un credit contractat de la banca austriaca Raiffeisen.

Reprezentantii companiei Lasselsberger SA nu au dorit sa faca ieri nici un comentariu pe aceasta tema.

Lasselsberger a preluat, anul trecut, principalii producatori de gresie si faianta de pe piata interna, companiile Sanex Cluj-Napoca si Cesarom Bucuresti, dupa ce ultima societate achizitionase sectia de placi ceramice din cadrul Mondial Lugoj, al treilea jucator de pe piata.

Cele trei fabrici au o capacitate de productie de peste 13 milioane de metri patrati, din care 6,6 milioane metri patrati la Sanex, 4,5 milioane metri patrati la fabrica din Bucuresti si 2,1 milioane metri patrati la Lugoj.

Potrivit unor estimari, piata de placi ceramice va creste in acest an cu circa 10% pana la un volum de circa 27 de milioane de metri patrati, iar circa jumatate din vanzarile totale vor fi reprezentate de importuri. Pe piata interna, exista o presiune tot mai mare din partea importurilor.

Lasselsberger, al treilea producator de placi ceramice la nivel mondial, detine fabrici in Ungaria, Croatia, Cehia, Slovacia, Romania si Italia. In 2004, grupul a produs peste 70 de milioane de metri patrati de placi ceramice.

Cifra de afaceri a grupului a depasit anul trecut valoarea de 700 de milioane de euro, din care vanzarile de gresie si faianta au contribuit cu peste 300 de milioane de euro.

Lasselsberger doreste sa intre pe piata romaneasca si cu celelalte doua divizii, din domeniile materialelor de constructii, respectiv materii prime - balastiere si cariere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO