Companii

Lantul Continental construieste inca trei hoteluri

20.12.2002, 00:00 19

Lantul hotelier Continental va include in 2004 inca trei membri, pentru care va investi, numai in 2003, circa 17-18 milioane de dolari. Dupa negocieri cu reprezentantii lantului hotelier Accor, Continental va construi incepand de anul viitor un al doilea hotel Ibis in Capitala, a declarat Ziarului Financiar Radu Enache, presedintele companiei Continental.
"Am ales doua posibile locatii pentru urmatorul Ibis, avem proiectul gata pentru a obtine certificatul de urbanism, dar inca nu am hotarat in care dintre acestea va fi amplasat", a spus Enache, fara a mentiona exact locatiile.
Ibis va fi astfel primul lant international care va avea doua hoteluri in acelasi oras din Romania. Potrivit analistilor pietei, decizia de a construi un nou Ibis in Capitala se datoreaza rezultatelor foarte bune obtinute de cel deschis in vara anului trecut. Enache a declarat pentru Ziarul Financiar ca cifra de afaceri estimata pentru 2002 dse ridica la cinci-sase milioane de dolari, iar gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de circa 75%.
In afara de Ibisul din Bucuresti, Continental va mai construi un hotel in Constanta, care va necesita investitii estimate la zece milioane de dolari. De asemenea, compania a luat in concesiune, pe 49 de ani, hotelul Bulevard din Sibiu, de la Mitropolia Ardealului.
"In maximum opt luni, vom renova hotelul si il vom deschide sub numele de Continental Bulevard", a declarat Enache. Lantul Continental detine deja un hotel de trei stele in Sibiu. "Cu cele 135 de camere ale Bulevardului, vom avea 310 camere in Sibiu", a adaugat el.
In ceea ce priveste hotelul din Constanta, acesta ar fi trebuit initial sa fie deschis tot sub o marca a lantului Accor, respectiv Novotel. Enache a spus insa ca grupul hotelier francez nu va mai fi implicat in acest proiect.
Dupa deschiderea celor trei hoteluri, capacitatea de cazare a lantului Continental va creste cu inca 435 de camere.
Continental va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 14 milioane de dolari, cu 33% mai mare decat in anul precedent. Pentru anul viitor, compania estimeaza o cifra de afaceri de 16 milioane de dolari.
Investitiile planificate vor fi efectuate atat din surse proprii, cat si din credite bancare luate de la BRD-SocGen, Alpha Bank si Raiffeisen. Enache negociaza cu reprezentantii Ibis o eventuala participare financiara, insa constructia hotelului nu depinde de o contributie din partea companiei franceze. "Daca ei nu vor sa vina cu bani, il fac singur", spune Enache.
Lantul Continental este format din zece hoteluri situate in Bucuresti, Arad, Cluj, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Turnu-Severin si Portile de Fier, toate aflate in administrarea directa a companiei. In plus, Continental este actionar majoritar la societatea Continental-Nord, proprietara hotelului Ibis din Bucuresti, aflat sub managementul grupului francez Accor. In ultimii zece ani, Continental a investit aproximativ 40 de milioane de dolari pentru amenajarea si modernizarea hotelurilor din cadrul retelei.
Continental intentioneaza sa investeasca in urmatorii doi ani 32 de milioane de dolari pentru extinderea lantului hotelier pe care il detine, declara recent pentru Ziarul Financiar Enache. El mizeaza pe piata hotelurilor de trei stele, cu precadere pentru oamenii de afaceri, "piata cu cel mai mare potential din Romania".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO