Companii

La 60 de ani se apropie de venituri de 300.000 € din gătit

La 60 de ani se apropie de venituri de 300.000 € din...

Autor: Corina Mirea

23.11.2013, 18:01 3979
Liliana Dumitrescu, 62 de ani, şi Miralena  Nedelciu, 60 de ani, au decis în urmă cu trei ani să pornească un business de familie - un mic bistrou unde să vândă plăcinte cu specific macedonean, sendvişuri şi socată. Ce două verişoare, una fără ocupaţie, dar pricepută la bucătărie (Liliana Dumitrescu), cealaltă cu experienţă în business (a avut o afacere până în 2009 în industria cărţilor) au început noua afacere într-un spaţiu de 35 de metri pătraţi cu trei angajaţi.
 
Anul trecut, bistroul La Nana, înregistrat pe firma Nana’s Natural Food SRL, le-a adus venituri de peste 240.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Fi­nan­ţe, şi în prezent cele două antreprenoare au 15 salariaţi.
 
„Atunci când afacerea cu cărţile nu a mai mers, în 2009, am început să mă gândesc ce altceva aş putea face. Cum Liliana era foarte bună la gătit şi eu aveam experienţă în administrarea unei afaceri, am zis că ar fi o idee bună să încercăm să deschidem un bistro, pentru că întotdeauna va fi cerere pentru mâncare gătită, indiferent că este criză sau nu. M-am interesat mult şi ce fel de business ar merge şi tot vedeam la televizor şi pe internet cum lumea spunea că oamenii se vor întoarce la mâncarea gătită şi fast food-urile vor intra oarecum într-un con de umbră“, spune Miralena Ne­delciu, cea care se ocupă în pre­zent de administrarea din punct de vedere logistic şi con­tabil a firmei.
 
Cele două verişoare au investit în primul an de activitate al bistro-ului în jur de 60.000 de euro, iar în 2011, când au decis să se mute într-un nou sediu, acestea au fost nevoite să mai investească încă 60.000 de euro pentru amenajarea spaţiului şi echiparea bucătăriei (unde se regăsesc cei mai mulţi angajaţi - şase persoane). Noul spaţiu are peste 200 de metri pătraţi, pentru care antreprenoarele achită o chirie lunară de 2.000 de euro.
 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO