Companii

Kromberg&Schubert isi ridica a doua fabrica de cablaje cu 10 milioane de euro

16.09.2005, 19:16 427

Concernul german Kromberg &Schubert va incepe luna acesta lucrarile la o noua fabrica de cablaje care va functiona la Medias, judetul Sibiu.

Potrivit oficialilor firmei, noua unitate va fi dezvoltata in mai multe etape, investitia initiala urmand sa se ridice la 10 milioane de euro. Concernul va produce la Medias cabluri speciale, cablaje, sisteme de cablare auto si componente din material plastic.

Finalizarea lucrarilor este planificata pentru luna martie 2006, iar reprezentantii companiei estimeaza ca, in prima etapa, in noua fabrica vor lucra peste 1.000 de persoane. In faza finala, fabrica de la Medias va avea peste 2.000 de angajati. Concernul a inceput productia la Medias inca de la inceputul acestui an, intr-un spatiu inchiriat, cu 600 de salariati.

Kromberg&Schubert si-a inceput activitatea in Romania in 1999, cand a inaungurat o unitate de productie in parcul industrial Freidorf din Timisoara. In prezent, la Timisoara compania are peste 2.600 de angajati.

In afara Romaniei, grupul mai are unitati de productie in Austria, Ungaria, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia, Elvetia, Argentina, Brazilia, Mexic, Africa de Sud si Emiratele Arabe Unite

Concernul german este un furnizor mondial pentru industria componentelor auto, avand la nivel global peste 13.000 angajati.

Printre beneficiarii produselor Kromberg&Schubert se numara BMW, Mercedes, VW, IVECO-Ford, CASE, Seddon-Atkinson, MAN, Valeo, Bosch, Bertone, Land-Rover si alti producatori auto.

Firma este proprietatea familiei Kromberg si are o istorie de circa 100 de ani. Din 1973 si-a extins activitatea si in afara granitelor Germaniei.

Producatorii germani din domeniul constructiei de componente pentru industria auto realizeaza in Romania o cifra de afaceri anuala de 630 de milioane de euro, potrivit datelor Camerei de Comert Romano-Germane. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO